Vi tar din säkerhet på allvar

Vinted fokuserar på att upprätthålla en hög standard för våra medlemmars personliga säkerhet. Vi arbetar proaktivt för att skapa verktyg och policyer som hjälper vår community att blomstra – oavsett om du köper eller säljer. Det här bör du veta om våra viktigaste säkerhetsprocesser.

Köparskydd

När du betalar genom Vinted tillämpas vårt obligatoriska köparskydd på din beställning. Det bidrar till säkra betalningar, ger dig rätt att begära återbetalning och tillgång till kundsupport. Lär dig mer om hur vi beräknar avgiften för köparskydd.

Återbetalningspolicy

Vi skickar en återbetalning om din artikel inte anländer, kommer fram skadad eller om den inte motsvarar beskrivningen. Du har två dagar på dig att skicka in ett anspråk. Om inget annat överenskommits betalar köparen returavgifter. Ta reda på mer om Vinteds återbetalnings- och returpolicy.

Säkra transaktioner

Dina pengar är i trygga händer under hela transaktionen. Alla Vinted-betalningar är krypterade. De hanteras av våra betrodda betalningspartners, som ser till att pengarna skickas och tas emot med hjälp av säker teknik.

Vår support

Om du får problem kan du kontakta oss dygnet runt, alla dagar. Vi ger oss inte förrän ditt problem är löst. Hitta snabba tips i vårt Hjälpcenter.

Plattformssäkerhet

Verktyg för att förhindra skräppost

Vi kör proaktivt system som upptäcker olämpligt innehåll. Precis som skräppostfiltren i e-postmeddelanden arbetar de för att automatiskt blockera misstänkt innehåll i meddelanden.

Dataskydd

Vi tar din integritet på allvar. För detaljerad information om hur vi hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har i detta avseende kan du läsa vår sekretesspolicy.

Riskpoäng

Bakom kulisserna använder vi prediktiv analys för att försöka upptäcka misstänkta aktiviteter, meddelanden eller beställningar, t.ex. olagliga eller farliga artiklar. Vårt team eftersträvar att svara tidigt med effektiva medel.

Vi hjälper till att skapa förtroende inom vår community

Kommunicera

Vinteds säkra meddelandeverktyg hjälper dig att få all information om artikeln du vill köpa. Du kan skicka meddelanden till alla medlemmar – kom bara ihåg att du omedelbart ökar deras förtroende för dig genom att vara artig och hänsynsfull.

Omdöme

Vinted-medlemmar kan bara ge varandra feedback efter en slutförd beställning. På så sätt baseras den feedback du ser i medlemmarnas profiler på faktiska erfarenheter. Kika närmare på feedback från andra medlemmar och kom ihåg att lämna feedback efter en beställning för att få feedback i gengäld.

Bli verifierad

För att omedelbart öka din pålitlighet bör du verifiera ditt konto på Vinted. Om du vill se om en annan medlem har verifierat sitt konto klickar du bara på deras profil.

Var proaktiv

Fyll i din profil med information. Att vara proaktiv ökar förtroendet, vilket också kan öka din försäljning. Om du ser något som inte når upp till våra Community-riktlinjer ska du rapportera det så att vårt team kan ta hand om det.

Bra att veta

Köptips

Mer info om hur du kan utvärdera en betrodd säljare, få extra artikelinformation, och utföra säkra betalningar.
Läs om hur du kan handla säkert

Försäljningstips

Få tips om hur du skapar en betrodd profil, kommunicerar med köpare och eliminerar alla hinder för en lyckad försäljning.
Lär dig att sälja säkert >